Παραδοσιακός Ξενώνας La Dafa στο Πισοδέρι Πρεσπών - Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας - ΠισοδερίουΧιονοδρομικό Κέντρο


Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου είναι ένα από τα πιο φυσικά και όμορφα χιονοδρομικά κέντρα στον Ελλαδικό χώρο. Σε μία εξαιρετική πανοραμική θέση, στη συμβολή των οροσειρών Βαρνούντα και Βέρνου, μέσα σε μία κατάφυτη περιοχή από οξιές και ποιότητα χιονιού εξαιρετική, το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου έχει στην ουσία να αντιπαλεύει μόνο την εσωστρέφειά του.

Στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού με θέα τις πίστες και το βουνό, λειτουργεί σαλέ, που εκτός των αναγκών που καλύπτει για εστίαση και αναψυχή, θα βρείτε και χώρο ενοικίασης εξοπλισμού ειδών σκι, καθώς και σχολή σκι. Ακόμη στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας, θα βρείτε το Καταφύγιο του Συλλόγου Ορειβατών Χιονοδρόμων Φλώρινας που εκτός της φιλοξενίας θα βρείτε και υπηρεσίες εστιατορίου.

Το σαλέ Τόττης, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, κατάστημα ενοικίασης και αγοράς εξοπλισμού σκι και snowboard καθώς και σχολή εκμάθησης σκι

Υπάρχουν πίστες για όλους.

  • Για αρχάριους, υπάρχουν δύο πίστες από 800 μέτρα η κάθε μία, όπως και η περιφερειακή που είναι σχετικά εύκολη (πράσινη)
  • Για προχωρημένους. Είναι η χαρά των καλών σκιέρ. Υπάρχουν μία σειρά πιστών που ανταποκρίνονται στα στάνταρ των προχωρημένων σκιέρ, όπως η Αφροδίτη (μπλε-κόκκινη) και δύο καινούργιες.
  • Για πολύ προχωρημένους. Η “μαύρη” πίστα μήκους 800 μέτρων, δικαιολογεί απόλυτα το όνομά της μια και πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη πίστα.